Internetbloggar

Internetbloggar är något som läses av många människor varje dag, särskilt av kvinnor och tjejer. Det är inte lika vanligt att män bloggar om sina ärenden till vardags. Män i allmänhet bloggar om sina intressen, medan kvinnan bloggar om det som hände en tisdag. Men det finns så klart män som bloggar om sina liv också.

Varför väljer man att börja blogga?

Oftast handlar det om att man vill ha en digital dagbok som även vänner kan läsa. Somliga har låsta bloggar, det vill säga endast bloggaren själv eller några utvalda personer får ta del av bloggen. Då handlar det oftast om att ens tankar inte är avsedda att läsas av alla. Det kan också ha ett terapeutiskt syfte, det kan kännas förlösande att skriva av sig om en jobbig situation. Självklart kan man också ha glädjerus och skriva om något som man är lycklig och stolt över.

En del bloggare väljer att börja blogga för att de vill få skrivvana, skriver man dagligen så blir man till slut (förhoppningsvis) duktig på det. Att blogga är att framföra ett budskap och därför är många bloggare skickliga på att kommunicera med folk och marknadsföra saker.

Kända bloggare

Många bloggare har gått och blivit kända genom sina bloggar. Sveriges kanske mest kända bloggare Isabella Löwengrip (tidigare Rydberg) är född 1990 och blev snabbt stort uppmärksammad för sin blogg. Idag är hon mångmiljonär, driver flera varumärken och saluför även andra företagsmärken genom sin profil. Enkelt sagt är hon urtypen för en kvinna som lyckats nå framgång enkom genom sin blogg.

För att bli känd genom att blogga måste man vara beredd på att exponera sig själv. Du blir normalt sett inte uppmärksammad om du inte har ett liv att berätta om. Det hjälper också om man har ett stort kontaktnät med andra kända profiler att skriva om i sin blogg.